Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Πλένουμε τα μαρούλια και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Αφού στραγγίσουν τα ψιλοκόβουμε στη σαλατιέρα , προσθέτουμε τις γαρίδες πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και περιχύνουμε με χτυπημένο λαδόξιδο. Λιώνουμε με πιρούνι να άσφιχτα αβγά και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα στη σαλατιέρα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Το σνίτσελ είναι ένα γρήγορο, άπαχο και νόστιμο φαγητό, χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ριζότο.
Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία