Ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό, με υλικά που έχει κάθε σπίτι, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το προθερμαίνουμε. Κόβουμε το τυρί σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 2-3cm πάχος. Το βρέχουμε και απευθείας το περνάμε από αλεύρι για να κολλήσει πάνω του. Μετά το βάζουμε στο τηγάνι και περιμένουμε να ροδίσει. Έπειτα, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά ώστε να ροδίσει και από εκεί. Το σερβίρουμε με λεμονί.
Δώστε λίγη προσοχή στο τηγάνισμα, γιατί μπορεί να πιτσιλάει το λάδι, λόγω του νερού
Μια χορταστική αλλά και γευστική σαλάτα γίνεται με κοφτό μακαρονάκι, σε λίγα μόνο λεπτά, ως κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα ζαρζαβατικά
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.