Η πικάντικη πατατοσαλάτα είναι μια χορταστική σαλάτα και αποτελεί συνοδευτικό πιάτο για τα γεύματα σας.
Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στρογγυλές φετούλες μέσα σε λεκανίτσα. Βράζουμε το παντζάρι το καθαρίζουμε το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με το κρασί. Χτυπάμε σε μπολ το ξίδι τη μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι ώσπου να γίνουν ένα μίγμα. Βάζουμε τις πατάτες σε σαλατιέρα τις γαρνίρουμε με το παντζάρι, και περιχύνουμε με το μίγμα λαδόξιδου.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.