Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Καψαλίζουμε τη ρέγγα και την κόβουμε μικρά κομματάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετούλες τις πιπεριές μακρουλές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές αφού πρώτα αφαιρέσουμε το κουκούτσι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε βαθιά σαλατιέρα , προσθέτουμε το λάδι και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Όσοι προτιμούν μια σαλάτα πλούσια σε χρώματα αλλά και θρεπτικά με βιταμίνες C και Α, μπορούν να δοκιμάσουν μια σαλάτα με πιπεριές
Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.