Η κλασσική, παραδοσιακή σαλάτα, πλούσια σε θρεπτική αξία και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, με άρωμα Ελλάδας.
Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε φέτες. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες . Τα ρίχνουμε σε γυάλινη σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λαδόξιδο, αλατοπιπερόνουμε και γαρνίρουμε τη σαλάτα με τις ελιές. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το σκόρδο λιωμένο ,το μαϊντανό και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Όταν θέλετε ένα μικρό, απολαυστικό και χορταστικό γλυκό, οι κρέπες είναι η λύση. Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτούν πολλά υλικα.
Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Ένα διαφορετικό συνοδευτικό για το θαλασσινό γεύμα μας και παρέα με ούζο, αποτελεί η σαλάτα με μύδια.
Η γνωστή σε όλους αλοιφή, αλλά από σπίτι. Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα διαφέρει κατά πολύ της αγοραστής και είναι από τα γευστικότερα συνοδευτικά