Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.
Για αρχή, σε ένα μπολ αδειάζουμε την μπύρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας τας με αυγοδάρτη (σύρμα) με προσοχή να μην σβολιάσει. Έπειτα προσθέτουμε λίγο πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όσο κρυώνει το μίγμα, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή φέτες και τα πασπαλίζουμε λίγο με αλάτι. Τα αφήνουμε 15λεπτά μαζί με το αλάτι και μετά τα ταμπουρώνουμε με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα, ένα-ένα, και τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν λίγο από το λάδι του τηγανίσματος και τα σερβίρουμε.
Το σνίτσελ είναι ένα γρήγορο, άπαχο και νόστιμο φαγητό, χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο προετοιμασίας. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι ή ριζότο.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Σε περιόδους νηστείας, μια σπιτική ταραμοσαλάτα αποτελεί αναπόσπαστο συνοδευτικό για τα αρτύσιμα ενός γεύματος