Παρόμοια συνταγή με τις κρέπες, οι βάφλες είναι ένα ωραίο γλύκισμα που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά και χορταίνει περισσότερο από τις κρέπες. Οι βάφλες είναι πιο υγιεινές γιατί δεν χρειάζονται τηγάνισμα με λάδι ή βιτάμ, όπως οι κρέπες.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το λάδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα με αυγοδάρτη ή με το χέρι. Μην χρησιμοποιείται μίξερ, γιατί δένει καλύτερα με αργό ανακάτεμα. Έπειτα, βάζουμε την ζάχαρη, την βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να μην μπιμπικιάσει το αλεύρι. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι, μέχρι το μείγμα να είναι πηχτό και όχι τόσο ρευστό. Ζεστάνουμε την βαφλιέρα και ψήνουμε τις βάφλες. Συνοδεύονται με σοκολάτα, με μαρμελάδα, σαντιγί ή ότι άλλο θελήσετε. Η μια δόση βγάζει 6 με 7 βάφλες.
Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Όταν θέλετε ένα μικρό, απολαυστικό και χορταστικό γλυκό, οι κρέπες είναι η λύση. Ετοιμάζονται γρήγορα και εύκολα και δεν απαιτούν πολλά υλικα.
Από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά για πολλούς σε ταβέρνες και εστιατόρια. Τηγανιτά κολοκυθάκια με κουρκούτι συνοδευόμενα από τζατζίκι.