Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν φίλους ή να συνοδεύσουν το θαλασσινό τους γεύμα με μια αντίστοιχη σαλάτα, η γαριδοσαλάτα φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα.
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Πλένουμε τα μαρούλια και τα βάζουμε να στραγγίσουν. Αφού στραγγίσουν τα ψιλοκόβουμε στη σαλατιέρα , προσθέτουμε τις γαρίδες πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και περιχύνουμε με χτυπημένο λαδόξιδο. Λιώνουμε με πιρούνι να άσφιχτα αβγά και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα στη σαλατιέρα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η γνωστή σε όλους αλοιφή, αλλά από σπίτι. Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα διαφέρει κατά πολύ της αγοραστής και είναι από τα γευστικότερα συνοδευτικά
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια Ρουμελιώτικη σαλάτα με ψαράκι και πατάτες και να την συνοδέψουν με λίγο τσίπουρο ή ούζο
Μια πιο σύνθετη μορφή της κλασσικής σαλάτας μαρούλι, με πλουσιότερη γεύση και θρεπτική αξία